header blog merch twee
Picture of Stijn Rolink

Stijn Rolink

Eigenaar van Studio Skart.

Het verhaal achter de Studio Skart merch

Hey Stijn, waarom heb je merch gemaakt?

 

“Voor klanten maak ik altijd een webshop/site in samenspraak met de klant. Ik maak dan producten gebaseerd op wat goed werkt en wat de wensen van de klant zijn. Dit is natuurlijk niet altijd wat ik zelf het mooist vind. Daarom wou ik een eigen webshop bouwen als testcase zeg maar. Zo kan ik mijn skills laten zien aan nieuwe klanten.”

Waarom heb je dan gekozen voor merch?

 

“Wat is een webshop zonder producten? Aangezien ik zelf behoefte had aan een trui met een embleem op de mouw geborduurd, maar die nergens kon vinden. Toen dacht ik, dat is wel leuk voor mijn webshop.”

Wat is het idee achter de kleding?

 

“Als ik eerlijk ben niet zoveel haha. Ik heb nu een T-shirt en een trui gemaakt die ik zelf mooi vind en ik kan ze gebruiken op mijn webshop als testcase. Toen ik mijn ontwerpen aan een aantal mensen heb laten zien, reageerden ze enthousiast en met de vraag of het ook te koop was. Toen dacht ik, het is wel een leuk idee om een eenmalige actie te doen met deze twee items. De producten moeten wel aan een aantal eisen voldoen, zo vind ik fairtrade-katoen belangrijk, het moet lekker zitten en ik vind borduursels op kleding gewoon vet. Die drie dingen vormden de basis van mijn ontwerp.”

Hoeveel mag dit grapje kosten?

 

“Oh ja is misschien wel handig om dat ook te vertellen haha. Een T-shirt kost 29,95,- en een trui kost 44,95,-. Aangezien ik de kleding in Nederland laat maken en een beperkte oplage heb is mijn inkoopprijs redelijk hoog. Het is niet mijn doel om winst te maken met de kleding. Daarom is de verkoopprijs gelijk aan de kostprijs.“

Wanneer kunnen mensen de kleding bestellen?

 

“Deze twee items zijn eenmalig te pre-orderen, zodat het ook een beetje exclusief blijft. Dit kan de laatste twee weken van december, van 21 december tot 1 januari. Houd mijn social media kanalen in de gaten en be part of Skart.

www.shop.studioskart.nl/

Deel dit artikel